Test av LOOP Scandi SDS Shooting Head Kit

Jag har precis varit ute och testat LOOP SCANDI SDS Shooting Head Kit tillsamman med LOOP 7X 13,2′ #8 tvåhandsspö

Systemet inkluderar en 6,4m/21 ft flytande klump som väger 24 g/371 gr. Där ingår också tre spetsar F/S3/S5 med en längd på 3,6m/12 ft och 7 g/108 gr. Totala längden på systemet är 10m/ 33ft och vikten 31 g/479 gr. Klumpens färg är vit. Spetsarna är multi density spetsar och färgen är vit, vit/ljusgrå, vit/mörkgrå och de är märkta med sjunkhastighet, längd och vikt. Det finns också en möjlighet att addera ytterligare en så kallad 5 ft micro tip. Linan är väldigt mjuk och anslutningsöglorna är väldigt små så att man märker knappt dem när de är sammankopplade.

Linan känns väldigt balanserad och den var väldigt enkel att kasta med. Spöt laddade enkelt och linan vände enkelt och snyggt över. När den landade på ytan så var det tyst och utan konstigheter med sträckt tafs.

I paketet följer det med ett litet smidigt förvaringsfodral för spetsarna. Det enda jag saknar är en inplastad specifikation, liknande den som RIO har. Jag misstänker att informationen som är printad på linan och spetsarna kommer att slitas bort efter ett tags användande och då är den lilla specifikationen bra att ha.

För att summera upp mitt första test av LOOP Scandi SDS Shooting Head Kit, kan jag bara säga att jag är väldigt nöjd och kan verkligen rekommendera det.